sâmbătă, 1 octombrie 2016

Tochitura taraneasca de porc cu mamaliguta

Ingrediente (pentru 4 porții):
700 g ceafa de porc
300 g piept de porc afumat
200 g carnati semiafumati
2 cepe
5 linguri ulei
150 ml vin alb sec (o cana)
4-5 catei usturoi
2 linguri pasta de tomate
2 foi de dafin
cimbru
boia de ardei dulce (se poate si iute)
sare
piper
patrunjel frunze

Pentru servit:
mamaliguta
50 g branza sau cascaval ras
4 oua

Mod de preparare: 
1. Ceafa si pieptul de porc afumat se taie bucati mici, iar carnatii rondele.
2. Punem ceafa de porc la prajit intr-o cratita sau tigaie adanca si groasa in tabla, in uleiul incins in prealabil, pana se albeste uniform.
3. Dam cu ceapa tocata peste ceafa si amestecam pana ceapa se rumeneste putin.
4. Se adauga vinul si apa, cat sa acopere carnea, si foile de dafin, si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic (circa 30 de minute) pana se patrunde.
5. Punem carnatii si pieptul de porc si se amesteca incontinuu, dupa care se adaugă usturoiul pisat, sare, piper, cimbru, boia de ardei şi pasta de tomate. Se mai lasă cateva minute sa fiarba, si, spre final, se adaugă patrunjelul tocat.
6. Tochitura taraneasca se serveste alaturi de mamaliguta, peste care se pune un ou ochi mai zemos si se rade branza sau cascaval.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu