Prajitura Tiramisu, un desert usor si rafinat


Ingrediente:
- 200 ml cafea tare
- 40 ml coniac
- 4 oua
- 50 g zahar
- 500 g mascarpone
- 150 g piscoturi
- 2-3 linguri cacao

Mod de preparare:
1. Se face cafeaua si se lasa la racit, dupa care se pregatesc celelalte ingrediente.
2. Se separa galbenusurile de albusuri in doua vase, apoi se pune zaharul peste galbenusuri si se mixeaza la o viteza medie circa 2 minute pana se dizolva zaharul.
3. Mascarpone se freaca pana se inmoaie putin si se pune peste crema de galbenusuri si amestecam cu ajutorul mixerului, circa 1minut, pana se va obtine o crema omogena, cu aspect lucios.
4. Se mixeaza albusurile aproximativ 2 minute, pana ce se obtine o spuma care se desprinde de vas.
5. Se adauga albusurile batute spuma peste crema de mascarpone si galbenusuri si se amesteca.
6. Piscoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac si se asaza într-o tava peste care se pune jumatate din crema de mascarpone.
7. Se adauga înca un strat de piscoturi si se întinde restul de crema, iar deasupra se presara cacao.
8. Tava cu tiramisu se tine la frigider cel putin 3 ore înainte de a fi servit.

 Pofta buna!

 
Previous
Next Post »