sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Reteta de musaca de carne si cartofi

Ingrediente:
1 kg de cartofi
500 g carne tocata
2 cepe
200 ml suc de rosii
2 oua
2 linguri ulei
4 linguri smantana
patrunjel verde
cascaval
sare
piper

Mod de preparare: 
1. Se fierb cartofii cu coaja în apa cu sare, se scurg si se curata de coaja, dupa care se taie rondele subtiri.
2. Separat, se toaca ceapa marunt si se caleste într-o lingura de ulei bine încins pana cand se înmoaie. 3. Se adauga carnea tocata peste ceapa si se continua calirea. Se amesteca încontinuu, pana cand scade zeama lasata de carne, dupa care se adauga sucul de rosii si se mai caleste putin.
4. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se adauga patrunjel tocat marunt. Se amesteca compozitia si se lasa cateva minute sa se patrunda de arome.
5. Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aseaza un strat de rondele de cartofi, peste care se pune umplutura de carne, apoi se acopera cu un alt strat de cartofi.
6. Se toarna deasupra ouale batute cu smantana si se rade cascaval.
7. Se stropeste cu putin ulei, dupa care se introduce musacaua la cuptor pentru circa 40-50 de minute. 

Se serveste calda.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu